02392 457130
Social Housing & Public Sector Housing Repairs & Responsive Maintenance
 
COMSERV UK
 

Case Study : European Centre for Medium Range Weather Forecasting

The project was to create a modern joint Meteorological Operations and Library facility within the existing library space for the regular analysis, diagnosis and verification of ECMWF products by the Meteorological Operations team.

Scope of Works

Initially, the existing library fittings were stripped out and all services isolated to allow for the timber cladding to be removed and disposed of from the walls and ceiling. New electrical and mechanical services (air handling units, external condenser, down lighters, luminaires, small power & data and DNX lights) were installed. A new supporting wall for the video wall was instated along with the installation of 12 new video screens. All associated carpentry and decoration works were carried out allowing the new analysts pod to be installed. This pod area was completely glazed area 2.980m high with a high level of sound insulation. Floor finishes were then completed with the commissioning of services.

The Project

As this is was a live working site with constant employee, client and visitor traffic ensuring minimum disruption was a major factor for the project.

A privacy film was applied to the reception side of the glazing along with a 50mm protective foam sheeting secured to the reverse. Together these provided glazing protection and acted as a sound insulation.

A traffic management plan was created outlining works vehicles were only to park only in permitted parking bays and the back side door was to be used as the main site entrance. All deliveries and sub-contractor visits were planned in advance with the agreement of the Site Supervisor.

As per all of our contracts, housekeeping and materials storage rules always applied. This ensured that the site was kept in a clean, tidy and workmanlike manner at all times with dust sheeting utilised cutting/sawing being carried out within the site perimeter outside.

The Results

The works were completed on time, in budget and in line with the project programme.

They now have a state of the art library facility which is enjoyed by the Metrological Operations Team along with a new meeting place for staff and visitors.

Key Facts

 315K

 JCT Intermediate Building Contract with contractor's design (ICD) 2011

 Programme timeframe: January 2014 to June 2014

Previous Case Study
< Portsmouth City Council
 
© 2014-2018 COMSERV Limited | Company Registration: 05183429 | VAT number: 878816754 | Cookies | Privacy Policy | Web site design by Through the Line Limited